Fredag d. 11 Januar – Cigaretglød gav bilbrand
Falck i Skagen måtte i går rykke ud med vandslangerne, da forsædet i en bil brød i brand.
Føreren havde efterladt en cigaret i bilens askebæger, men den glødede stadig og er herefter faldet ned på forsædet og har antændt det. Heldigvis for bilens ejer var vinduerne i bilen lukkede, så skaderne var overskuelige. Udover forsædet havde gulvmåtten og gearknoppen taget skade.
Tirsdag d. 20 Marts kl. 21:50 – Ung kvinde fra Skagen alvorligt forbrændt. Kælderlejligheden på Iver. Christensensvej 44 i Skagen blev slemt hærget af de store flammer, der opstod efter eksplosionen.Falck var hurtig på stedet, og hindrede ilden i at brede sig. |
![]() |
![]() |

Den 20-årige Tina Klokker Madsen fra Skagen blev i aftes alvorligt forbrændt ved en eksplosionsagtig brand i en kælderlejlighed på adressen Iver. Christensensvej 44 i Skagen. Hun blev med helikopter overført til brandsårsafdelingen på Hvidovre Hospital, hvor hun er indlagt med forbrændninger på 50 pct. af kroppen. Der er tale om første til tredje graders forbrændninger, hvilket svarer til let svær forbrændning. Tina Klokker Madsens tilstand var en overgang livstruende, men hun meldes her til morgen uden for livs- fare. Hendes samlever, Finn Ole Stokholm, blev gså forbrændt ved ulykken, og han er indlagt på Skagen Sygehus. Han forventes dog udskrevet. i Iøbet af to til tre uger. Eksplosionen i kælderlejligheden skete omkring klokken 22 i aftes. Tina Klokker Madsen var ved at tænde op under en gruekedel, mens Finn Ole Stokholm i et tilstødende rum rensede motordele i en balje benzin. Han ville på et tidspunkt bære baljen med benzin ind i samme rum, hvor den tændte gruekedel stod. Det var angiveligt hans mening at hælde benzinen ud i kloakken, oplyser Skagen Politi. Da benzinen fik kontakt til ilden udløste det den voldsomme eksplosion, hvor begge blev forbrændt. Kælderlejligheden på Iver. Christensensvej 44 er slemt brandhærget efter eksplosionen, der,hurtigt udviklede store flammer. Falck var hurtig på stedet, og branden nåede ikke at brede sig yderligere.
Fredag d. 12 April kl. 11:05 – Tre alvorligt kvæstet i bilulykke ved Skagen.

En 25-årig mand fra Frederikshavn og et midaldrende ægtepar fra Jerslev blev fredag middag alvorligt kvæstet, da de forulykkede i et voldsom bilsammenstød på hovedvejen syd for Skagen. Den 25-årige mand og den midaldrende kvinde blev straks kørt til Skagen Sygehus med alvorlige læsioner, og få timer senere blev de l begge overført til Aalborg Sygehus. Den midaldrende mand blev kørt til Frederikshavn Sygehus ligeledes med al- vorlige kvæstelser. De seneste oplysninger kunne tyde på, at alle tre vil overleve ulykken, men det var dog ved redaktionens slutning fredag eftermiddag endnu ikke oplyst, om de kvæstede er uden for livsfare. Ulykken skete fredag middag lidt efter klokken 11 “Brennerpasset” på hovedvejen lidt syd for Skagen.
Voldsom fart
Den 25-årige frederikshavner kommer kørende fra Skagen i sin Fiat 131 ifølge politiets oplysninger formentlig med voldsom hurtig fart. Lige før svinget ved i “Brennerpasset” kommer den 25-årige en kende for tæt på rabatten, og i forsøget på at komme tilbage på vejen mister han fuldstændig kontrollen over bilen. Den kurer på tværs midt ud på kørebanen med retning mod venstre side af vejen. Samtidig kommer det midaldrende Jerslev-ægtepar kørende sydfra i deres Toyota Corolla og brager frontalt ind i Fiat’en, der bliver ramt midt på ved højre forhjul. Fiat’en bliver revet midt over, og til al held for den 25-årige bliver han slynget ud af bilen sammen med førersædet og lander i grøften i højre side afvejen. Den bageste halvdel af Fiat´en bliver slynget 50 meter væk fra ulykkestedet i sydlig retning. Forenden på ægteparets bil bliver krøllet totalt sammen, og bilen ender i rabatten.Da Falck og politi fra både Skagen og Frederikshavn ankommer, er ægteparret klemt så alvorligt fast, at politiet må skære blandt andet dørstolpen over for at få dem ud af bilen. Politiet i Skagen frygter, at ægteparret er blevet voldsomt kvæstede på benene, fordi fronten på bilen er mast totalt sammen.
Her – 50 meter fra ulykkestedet i sydlig retning – endte bagenden af den overrevne Fiat sin flyvetur. Ægteparret fra Jerslev overlevede ikke ulykken, det gør den 25 årige unge mand fra Frederikshavn dog. |
![]() |
![]() |
Torsdag d. 9 Maj – Mindre hedebrand ved kolonihaverne.

Et areal på størrelse med en parcelhusgrund ved Poul Eegs Camping gik i går eftermiddags op i røg. Branden var under kontrol på et par timer. Falck blev alarmeret midt på eftermiddagen og sendte tre køretøjer til stedet, hvor der var ild i noget græsbevoksning. 14 mand gik i gang med slukningsarbejdet og fik yderligere hjælp af et par civile. Det er vigtigt hurtigt at få slukket brande i lyngbevoksninger, da de kan brede sig med lynets hast. Ved branden i går blev det afsvedne område begrænset til et areal på omkring 2.000 kvadratmeter. Politiet formoder, at årsagen til branden var et henkastet cigaretskod.
Brand i kælder i Skagen
Falck i Skagen blev søndag kaldt ud til en mindre brand i en kælderlejlighed på Søren Skomagers Vej. Branden er formentlig opstået på grund af uforsigtighed ved rygning i sengen, oplyser politiet. Da brandfolkene nåede frem var ilden allerede slukket ved hjælp af ejendommens beboere. Der skete ingen skader ved kælderbranden.
Onsdag d. 15 Maj kl. 17:00 – 15 mand om en bil.
Falck og brandvæsen i Skagen rykkede i går ud med hele sit mandskab, da der udbrød brand i en bil i Skagen. 15-20 mand beviste, at for mange kokke ikke nødvendigvis behøver at fordærve maden… Det massive fremmøde skyldes dog ikke, at de keder sig og ikke har noget at lave i Falck. Mandskabet var netop på vej til en brandøvelse i Hvims, da alarmen lød klokken 17 – og hvorfor så ikke få en virklighedstro øvelse, når alle nu var. i beredskab? Det var en Opel Ascona i en garage på Øresundsvej, der var gået ild i. Ejeren var i gang med noget svejseri i motoren, da uheldet skete. Han var snarrådig nok til at skubbe bilen ud af værkstedet, så det ikke tog skade og så den ”stod parat” til redningsmandskabet. Alligevel blev skaderne på bilen temmelig omfattende blandt andet fordi der var gået hul på benzinslangen og motorhjelmen var vanskelig at åbne, så rednings- mandskabet ikke kunne komme til med slukningsudstyret.
Onsdag d 12 Juni kl.17:04 Kæmpe brandøvelse ved Ålbæk Minedepot
Brandfolk fik stor ros – Valgte de rigtige løsninger.

ÅLBÆK: Brandinspektør Hans Jensen, Statens BIrandinspektion, har megen ros til de ialt omkring 250 mand, som deltog i indsatsen ved den store brandøvelse syd for Aalbæk i aftes. Jeg synes, der forløb fuldt tilfredsstillende på alle de områder, som en sådan øvelse drejer sig om, nemlig at indøve samarbejde og kommunikation på ledelsesplan og på både ledelses- og mandskabsplan at lære hinanden at kende. Det har overordentlig stor betyndning, at man ved en virkelig brand ved, hvor hinanden kommer fra og at man ved, hvad de andre står for. I en virkelig stituation skal der reageres på sekunder, og så er der ikke tid til, at mandskabet først skal til at finde ud af, hvad det er for nogen, de er sammen med, siger Hans Jensen. To af de væsentligste ting, der skulle afprøves ved øvelsen, indsats i et sommerhusområde og kommunikationen mellem så mange grupper og kommunikation over store afstande, klarede man ved branden fortræffeligt, mener Hans Jensen. Det er altid en meget vanskelig beslutning, når der er brand ved et sommerhusområde, at afgøre om man skal sætte alt ind mod ilden, eller om man skal opprioritere personeftersøgningen ved sommerhusene. Jeg synes, at brandinsektør Tage Øhrberg valgte rigtigt i går ved at foretage en grundig personeftersøgning ved sommerhusene, selv om det så betød, at branden løb videre, siger Hans Jensen. Der var problemer med kommunikationen over afstande ud over 1,5 km. Da blev meldingerne over radioen hakket i stykker, så de var svære at forstå. Her er et problem, som ,i skal finde en løsning på, siger brandinspektør Tage Øhrberg, Skagen kommune. Tage Øhrberg siger videre, at øvelsen også viste, at man ved en brand af det omfang, der var planlagt i øvelsen, skal have større tankvognskapacitet, end man havde i går . Det var noget, vi næsten ventede på forhånd, og øvelsen viste det i praksis.. Så på det punkt var øvelsen også god. Den viste, hvor grænserne for, hvad vi kan klare, er, og dermed viste den os også, hvor det er vi skal være opmærksomme , og .hvor vi skal finde forbedringer, siger Tage Øhrberg.
Vand er vigtig, når man skal bekæmpe brand, men i naturområder er branddaskere næsten vigtigere. Her instruerer Jens Henriksen, til venstre, et hold med branddaskere i hvor de skal sættes ind. |
![]() |
![]() |
Der var nok at snakke om under øvelsen.
Her er det, til venstre, Frederikshavn kommunes
beredskabschef, Ole Mortensen, og Hans Jensen,
Statens Brandinspektion, der drøfter en detalje i indsatsen.
AALBÆK: Det kneb en hel del at bevare illusionen om, at der var ild i hedearealet, sommerhusene og Aalbæk Plantage, da der i aftes var en storstilet brandøvelse syd for Aalbæk, fordi øvelsen bleven meget våd oplevelse for de mange involverede fra hele det nordlige Vendsyssel og fra CF -kolonnen i Thisted. Heldagsregnen, som først sluttede, da øvelsen var rigtig godt i gang, var dog ikke skyld i, at et meget stort område blev ramt af »branden«, som først blevendelig slukket på brandskolen i Hvims.



Regnen fik ikke nogen indflydelse på »branden«, for så havde »ilden« været slukket væsentlig hurtigere, end den blev i øvelsesforløbet. Hele brandens’ udvikling og øveIsens afvikling var planlagt i detaljer på forhånd. Derfor vidste indsatsens øverste ledelse også, Hvornår “branden” nåede forskellige markante områder, hvor det var nødvendigt med en hurtigt indsats for at forhindre en katastrofe. Øvelsenstartede med en sådan, idet “branden” opstod i umiddelbar nærhed af et lille sommerhusområde syd for Aalbæk. Det var først gang brandberedskabet i Skagen kommune havde et sommerhusområde med i en øvelse, og det var, siger brandinspektør Tage Øhrberg, på høje tid. Skagen kommune har mange store sommerhusområder på heder og i plantage-bevoksninger, og opstår der en virkelig brand et sådant sted, er det utrolig vigtigt, at mandskabet lige fra indsatslederen til de mange, som kæmper mod flammerne med vand og branddaskere, ved hvad de skal gøre og ved, hvordan man hurtigt og effektivt får undersøgt om alle sommerhuse i et område er beboet, uden at man derved udsætter mandskabet for unødig fare.


Brandøvelsen i aftes havde flere »højdepunkter«. Det første var sommerhusene, og nr. to var et stort mi- nedepot i Aalbæk Plantage. Det kunne få uoverskuelige følger, hvis ilden nåede depotet. Tredje væsentlige del var at afprøve kommunikationssystemet mellem de mange forskellige indsats- grupper og kommandocen- tralen og at afprøve, hvor god indsatsledelsen er til at styre en meget stor indsats. I øvelsen deltog brand- væsenerne fra Skagen, Fre- derikshavn, Sindal og Hirtshals, Falck i Skagen, CF i Skagen o~ CF-kolonnen i Thisted, Natodepot Aalbæk, Statskovvæsenet, Flyvestation Skagen og de tre stedlige brandberedskaber.
De 250 brandfolk, som i aftes deltog i en stor brandøvelse ved Aalbæk, behøvede ikke brandhane-vand for at blive våde. Det sørgede regnvejret for. Trods det urealistiske med ild i regnvejr, blev det en god lærerig øvelse. | ![]() |
![]() |
Torsdag d. 13 Juni kl. 8:15 – Hændeligt uheld
En stikflamme fra en acetylen-gasflaske svitsede i går nakken på medarbejder på Nordøst Maskin- værksted på Vestre Strandvej i Skagen. Falck i Skagen betegner episoden som et hændeligt uheld. Acetylen er en meget farlig gasart, der kan eksplodere igen inden for de følgende 24 timer. Derfor sænkede Falck flasken ned i havnen »til afsvaling”. Der får den lov at ligge indtil i eftermiddag, når 24-timers fristen udløber.

Mindre brand i klitområde
Brandvæsenet i Skagen blev fredag eftermiddag kort efter klokken fire kaldt ud til en mindre hedebrand ved Den Tilsandede Kirke. Da brandvæsenet nåede frem, var branden imidlertid allerede slukket. Tililende turister havde fået fat i nogle branddaskere ved kirken og kvalt ilden i opstarten. Et område på cirka 200 kvadratmeter blev svedet af.
Onsdag d. 24 Juli – Kutter i brand i Skagen Havn.
Strandby-kutteren “Birthe Jørgensen” brød i går ved midnat i brand i Skagen Havn. Det skete ved fiskehuskajen, da kutteren var på vej ud. Skipperen observerede røg fra maskinrummet, og Falck blev tilkaldt for at hælde vand på kutterens overophedede motor. En sprængt køleslange er muligvis årsagen til den mindre brand,oplyser politiet.
Poul Erik Thingbak:- Skagboerne bør tænke på, at andre kan have mere brug for hjælp end dem selv. Jeg håber, at de vil vise lidt større tålmodighed.
Kurt Petersen:- Ubehagelig situation, hvis en ambulance fra Skagen er på vej til Aalborg med sygetransport, og der så sker et alvorligt færdelsuheld i Skagen.


“Hvor bliver de dog af? Nu har vi snart ventet et kvarter.
De skal jo nærmest kun lige rundt om hjørnet….”.
Nogle af os har prøvet det. Enkelte endda flere gange. Vi har kørt bilen i grøften eller er tilfældigvis kommet forbi, da en cyklist er blevet ramt frontalt af en bilist. Vi har ringet til Falck- og ventet og ventet. I forvejen er sekunderne alen-lange, når behovet for hjælp er stort. Og når de så endelig dukker op, så er de Gud hjælpe mig kommet helt fra Frederikshavn! Hva´f……er menningen?
Ingen nedskæringer
Falck’s Redningskorps er og har været i gang med at skære ned på mandskab og materiel -og med at lave strukturændringer i korpsets organisation. Også i Skagen Kommune kommer borgerne til at mærke de nye tilstande. Men i modsætning til andre steder i landet sker der ingen nedskæringer af styrkerne -kun omrokeringer. Det ønsker fungerende stationsleder for Dronninglund, Sæby, Frederikshavn og Skagen, Poul Erik Thingbak, at slå fast. Over for Skagens Avis tager Poul Erik Tingbak til genmæle over for kritikken af Falck. Og samtidig har han en bøn til borgerne i Skagen Kommune. Jeg vil gerne opfordre alle skagboer til at være medspillere i forsøget på at løse opgaverne bedst muligt. Jeg beder folk om at vise forståelse for, at deres egen nødsituation ikke nødvendigvis er særlig alvorlig. Selv om jeg da godt kender følelsen af, at lige netop ens eget problem er det værste i verden. Her beder jeg om, at man lige tænker sig om en ekstra gang og har tålmodighed, siger Poul Erik Thingbak. Som eksempel nævner han, at en bil, der er kørt i grøften, udmærket kan vente en rum tid den tid, det tager at nå frem fra Frederikshavn. Dermed undgår Falck at lægge beslag på både mandskab og materiel på stationen i Skagen, så det ikke mangler, når der pludselig sker noget mere alvorligt.
Sure skagboer
Kurt Petersen, daglig leder for Falck i Skagen, kan nævne flere eksempler på sure skagboer, der ikke kan forstå, hvorfor de skal betjenes af Falck i Frederikshavn, når vi nu har et udrykningsmandskab i Skagen. Mange har været vant til, at vi bare rykkede ud med det samme, når der var det f mindste -og at det var 10 lokale reddere, der tog sig af dem. Ved sygdomsoverførsIer, der ikke haster, hænder det stadigvæk, at folk gerne vil vente flere timer på at blive kørt til Frederikshavn af en af vores reddere i Skagen. l Ham kender de jo så godt i forvejen. Men det kan desværre ikke altid lade sig gøre, siger Kurt Petersen.
Kun et beredskab
Men her er det altså Poul Erik Thingbaks og Kurt Petersens ønske, at skagboerne giver afkald på okal-patriotismen og affinder sig med at bli ve transporteret af Falck i Frederikshavn. Vi har kun et ambulance-beredskab. Og der skal ikke megen fantasi til at forestille sig, hvilken ubehagelig situation vi kommer til at stå i, hvis en sygetransport med Falck i Skagen er på vej til Aalborg Sygehus, mens der pludselig sker et alvorligt færdselsuheld i Skagen, siger Kurt Peter:sen. Poul Erik’ Thingbak tilføjer, at Falck trods alt ikke er ene herre over, hvor . stort det samlede beredskab er. I Man må huske på, at de enkelte amter har det endelige ansvar for beredskabets størrelse. Amterne køber en vare hos Falck, der hedder nødhjælp, også udfører vi arbejdet på bedst mulig måde inden for de økonomiske rammer, som amterne har givet os, siger han.
17 stillinger væk
I Nordjyllands Amt er der 24 ambulance-beredskaber et beredskab består af to reddere og en ambulance. Et af de beredskaber befinder sig altså i Skagen. Nedskæringerne hos Falck får i Nordjyllands Amt den konsekvens, at 17 medarbejdere skal spares væk. Det skal efter planen ske i løbet af 1992. Ingen af disse afskedigelser kommer til at ramme Falck i Skagen. Den lokale station vil stadig have 15 fuldtidsansatte reddere,15 deltidsansatte brandmænd samt den daglige leder. Summa summarum: Der sker ingen ændringer i Skagen, hvad angår det samlede beredskabs størrelse. Hvad er så problemet? Hvorfor kan skagboerne pludselig ikke få den service, de har været vant til fra gammel tid? Der er mange grunde. En af dem er, at vi har fået flere arbejdsopgaver. Antallet af overførsler fra det beskårede Skagen Sygehus til I Frederikshavn og Aalborg I kræver en del ekstra ressourcer, siger Poul Erik Thingbak. Og desuden vil de strukturændringer, vi er i gang med, kræve mere tid i indkøringsfasen, siger han.
Færre alarm-centraler
Kodeordet for struktur ændringerne hos Falck er centralisering.. Der bliver færre alarmcentraler -og således også færre udrykningsledere. De små stationer heriblandt Skagen skal ikke længere have deres egen udrykningsleder på døgnvagt. Sådan har det allerede været i Skagen, siden den tidligere udrykningleder Poul GuldbrandtJørgensen den 1. april i år blev flyttet til Frederikshavn for at være udrykningsleder der. For fremtiden skal udrykningen altså styres centralt fra de større stationer. Kort fortalt: Ringer man 0-0-0 i Skagen, er det Falck i Frederikshavn, der modtager alarm-meldingen og leder udrykningen- Centraliseringen kommer i praksis til at betyde, at Nordjyllands Amt deles op i fire områder . Falck i Skagen bliver en del af området Østvendsys- sel, der strækker sig til Dronninglund i syd. Som tidligere nævnt i Skagens Avis bliver Poul Erik Thingbak områdeleder for Falck i Østvendsyssel. Det sker pr. 1. november i år. For Kurt Petersen i Skagen bliver der ingen ændringer. Han forbliver daglig leder i Skagen en funktion, der i praksis indebærer de samme funktioner som en stationsleder har.
Fredag d. 13 September – Ild åd tag og flag.


Ilden var så kraftig ved en brand i et rækkehus på Doggerbanke 26 H i går aftes, at den åd sig vej gennem både tag og flag. Falck måtte rykke ud med fire køretøjer og 12 mand for at få bugt med ilden, der udviklede sig meget hurtigt. Da Falck kom til stedet, havde ilden allerede godt fat i taget, og der var brug for meget vand, før branden var slukket. Skaderne var så omfattende, at det endnu ikke er lykkedes at finde årsagen til branden, som formentlig opstod i et redskabsrum. Kun solide brandmure forhindrede ilden i at brede sig til rækkehusene ved siden af.
Vægge forhindrede større brand
Skellet mellem lejlighederne var ført helt op. Derfor kunne vi hindre ilden i at brede sig. Fungerende vicebrandinspektør Jan Iversen mener, at brandvæggene viste sin berettigelse ved branden i et rækkehus på Doggerbanke 26 H i går aftes. Skellet var ført helt op, og det betød, at vi i det store hele kunne stoppe ilden og hindre dens videre vej til de næste rækkehuse, siger han. Og han understreger, at det nemt kunne være gået l galt. De næste to lejligheder er i fare for at blive offer branden, der var meget kraftig. Doggerbanke 26 H er udbrændt i en sådan grad, at det ikke er lykkedes for Falck eller politiet at finde årsagen til branden.
Redskabsrum
Men alt tyder på, at den er opstået i et redskabsrum i forbindelse med huset. Derefter har ilden med stor fart bredt sig til bryggerset og videre op gennem taget. Ilden havde allerede fat i taget, da Falck ankom.
Bredte sig hurtigt
Ilden bredte sig hurtigt og med stor kraft, og vi kunne ikke gøre andet end at begynde at slå den ned, siger Jan Iversen. Der var tilsyneladende to personer hjemme i rækkehuset, da ilden brød ud. Men de var kommet ud, da Falck ankom. Politiet indledte til formiddag tekniske undersøgelser, der skal blotlægge årsagen til branden, der var så omfangsrig, at, Falck måtte rykke ud med 12 mand og fire køretøjer. Politiet regner ikke med: at have resultatet af de tekniske undersøgelser før i næste uge.
Torsdag d. 24 Oktober – Kortslutning
En mand fra Hjallerup fik sig i går middag en slem overraskelse, da han vendte tilbage til sin parkerede bil ved Kappelborgskolen i Skagen.
En kortslutning i det elektriske system havde sat en mindre bilbrand i gang. Men forbipasserende havde været hurtige til at hente en CO2-slukker på skolen og var i gang med at slukke branden, da bilejeren ankom.
Falck og brandvæsen havde herefter ingen besvær med at gøre branden helt “død”.
Siden hen blev bilen transporteret hjem til Hjallerup af Falck.
Fredag d. 25 Oktober kl. 12:45 – Ammoniak-udslip på Skagen Havn.
En dyne af ammoniak skabte i går panik ved Isværket
Det var et lækket kølerør på Scan Cold ved Skagen Ny Isværk på Coasterkajen, der forårsagede udslippet, som fik Falck i Skagen til at slå stor-alarm.
Der lød et brag, omtrent som når man smider kanonslag, og en elektrikker, der arbejdede på stedet, advarede hurtigt alle andre i nærheden, fortalte en af de ansatte.
Ingen i bygningen
Der var ingen til stede i selve bygningen, da uheldet skete, men for en sikkerhedsskyld afsøgte Falck hele området. Falck i Skagen var hurtigt på stedet med alt disponibelt mandskab, og der blev straks sendt fire mand i røgdykkerudstyr ind i den store bygning. Kort efter ankom endnu to røgdykkere, som styrtede til for at hjælpe kollegerne.

Ansatte hjalp
Isværkets ansatte, som kender bygningerne og området, var hurtige til at hjælpe med oplysninger om ind og udgange i den store bygning. De seks røgdykkere måtte hurtigt opgive at opholde sig i ammoniaktågen, og det eneste de nåede var at få lukket for hanerne i bygningen. På den måde blev yderligere udslip af den livsfarlige ammoniak forhindret. Ammoniakken er så stærk at den æder sig ind i den almindelige røgdragt, og derfor blev der straks sendt bud efter gummidragter hos Falck i Frederikshavn. Da gummidragterne ankom kunne Falcks folk atter gå ind i bygningen for at kontrollere om der nu også var lukket for alle haner. Der var lukket, og den store tåge af ammoniakdampe udenfor og inde i frysehuset begyndte at lette. Fra Falck oplyses det, at det afhænger af vinden, hvornår gifttågen letter. Udslippet kom fra et rør i frostlageret i forbindelse med gamle rør i nærheden af en ny maskinstue, man er ved at lave.
Temperaturen steg Det var i går ikke muligt at få oplyst, hvad der forårsagede udslippet, men en af flere teorier lød på, at temperaturssvingerne måske var skyld i uheldet. Der var heller ikke oplyst, hvor meget ammoniak, der var sluppet ud, men en af de ansatte på stedet, mente det måske drejede sig om 10-20 liter. |
![]() |
![]() |
Tirsdag d. 5 November – Blind alarm
Der var fred og ingen fare på Blue Water på Skagen Havn i går middag, selv om Falck og brandvæsen måtte rykke ud med fuld styrke. Det viste sig, at en montør var kommet til at knuse glasset til det brandtryk, der sidder ved siden af brandalarmcentralen. Hermed gik alarmen i gang. Brandvæsenet frygtede en overgang en gentagelse af ammoniakudslippet samme sted for kort tid siden, men en gennemsøgning af hele bygningen viste, at der havde været tale om en blind alarm. | ![]() ![]() |
Mandag d. 16 December – Container-ild
Der skete mindre brandskade, da der søndag aften gik ild i en container på Danevej i Skagen. Ilden blev hurtigt slukket. Årsagen er formentlig gløder i affaldet eller fyrværkeri, oplyser politiet.
Fredag d. 27 December – Brand i græs
Falck måtte onsdag eftermiddag rykke ud for at slukke en mindre græsbrand ved Bogøvej i Skagen. Brandårsagen er muligvis en raket, oplyser Falck og politi.