2014

 

Mindre brand på Yachtværftet.

12. december 2014 – kl. 11:28

 

thumbnailS8J7KJ4X

 

thumbnail2J73HXQZ

 

Lidt før 10.30 blev brandvæsenet alarmeret om “brand i container i det fri “. Det viste sig at være en meget lille brand i en udsugningskanal fra et af Yachtværftets værksteder.

Høvlspåner fra olie/lim holdigt træ var skyld i røgudvikling fra udsugningen. Brandvæsenet fik hurtigt bugt med røgen/ilden, ohg ingen personer er kommet til skade.

Foto og tekst: Skagensavis.dk

 

Brand i container

27. november 2014 – kl. 15:22

brand_havnevagtvej_9[1]

Ved 13.30 tiden blev brandvæsenet kaldt ud til ” brand i container i det fri “. Containeren stod parkeret på Havnevagtvej, og da brandvæsenet nåede frem var der “fuld blus på”.

Det tog ikke lang tid før der var kontrol over branden, men der måtte en hel del liter vand og skum til før ilden var slukket helt. Den første brandbil på stedet løb tør for vand ( 3500 l ), men
brandvæsenets tankvogn var rekvireret til at tage over.

I containeren lå der et forældet produktionsanlæg fra Skagerak Pelagic. Anlægget var netop skåret i mindre stykker og anbragt i containeren, da ilden, efter alt at dømme, er opstået i et nylon transportbånd.

Foto og tekst: Skagensavis.dk

 

Ildebrand hos Tonnys Blomster

15. november 2014 – kl. 17:09

 

 

brand_tonnys_600x250[1] thumbnail8DHU04BC

 

Lidt før halv fire blev brandvæsenet kaldt ud til brand ved Tonnys Blomster. Forbipasserende havde hørt små eksplosioner fra butikken og et vindue på 1. sal var sprunget op. Fra vinduet røg det, og inde i butikken er der masser af røg.

” Ilden er opstået i kælderen, og vi formoder at det er en el-installation , der er skyld i branden”, fortæller indsatsleder Rene Bech – ” Vi havde hurtigt situationen under kontrol, og der er ingen personer der har været i fare i forbindelse med branden”.

De små eksplosioner stammer fra spraydåser der var opbevaret i kælderen.

Den kraftige røgudvikling har forårsaget store røgskader på både forretningen og varer.

Foto og tekst: Skagensavis.dk

 

Bil udbrændte i nat

27. september 2014

brand_bil_dr_a_vej_1[1]

Lokal avisomdeler måtte i nat se sin bil udbrænde. Han havde netop leveret den sidste avis på en adresse på Dr. Alexandrines Vej, og da han kom tilbage til sin bil og åbnede døren, var der ild i førerkabinen. Avisomdeleren kunne ikke gøre andet end lukke døren og ringe efter brandvæsenet.

Da de lokale brandmænd nåede frem, stod bilen i flammer, og den stod ikke til at redde.

Flere beboere i området blev vækket af et højt brag, men det var heldigvis kun bilens højre fordæk der sprang.

Ilden er efter alt at dømme startet ved en kortslutning i ledningsnettet.

Ingen mennesker kom til skade ved branden.

Foto og tekst: Skagensavis.dk

 

Det var bare gas!

29. august 2014 – kl. 21:56

brand_renseanlaeg_600x250[1]

Det lokale brandvæsen blev fredag aften kvart over ni kaldt ud til brand ved Skagen Renseanlæg på Buttervej. En forbipasserende, der kom ad grusstien fra Nordstrand, havde set flammer ved anlægget.

Det viste sig dog, at det vedkommende havde set, var forbrændingens fakkel til afbrænding af overskydende gas.

Så kort efter ankomsten kunne brandfolkene vende snuden hjem af igen.

Foto og tekst: Skagensavis.dk

 

Lad det brænde !

25. august 2014 – kl. 10:25

thumbnailFEOGQCZG

Det er ikke hver dag man hører ovenstående fra en tilskuer til en brand, men der var flere bemærkninger af samme karakter, da stakittet ved Kappelborgs skolemark var blevet antændt.

Et par arbejdsmænd, var af Frederikshavns Kommune, sat til at fjerne ukrudtet ved stakittet, og da det blev udført med en ukrudtsbrænder, gik det galt.

Det tørre/rådne stakit blev antændt flere steder og brandvæsenet blev alarmeret. Det var klokken halv ti.

Kort efter brandfolk og politi var ankommet til stedet var branden slukket.

Foto og tekst: Skagensavis.dk

 

Norsk ægtepar kunne lugte gas

4. august 2014

brand_autocamper[1]

Et norsk ægtepar var ved 5 tiden i morges lige ankommet til Skagen i deres autocamper, da en gaslugt bredte sig i bilen. Ægteparret tog ingen chancer og tilkaldte brandvæsenet.

” Det viste sig at være gasflaskens regulator der var blevet utæt “, fortæller holdleder Toni Jespersen.

Regulatoren blev afmonteret og autocamperen udluftet/ventileret, og det norske ægtepar kunne køre videre til deres destination i Skagen.

Foto og tekst: Skagensavis.dk

 

Børnene var glade for falsk alarm

14. juli 2014 – kl. 14:22

thumbnail[7]

Det er ikke hver dag man lige får chancen for at “køre” en brandbil, men det fik en snes børn i Skagen Skolens SFO i dag.

En alarm gik i gang, p.g.a noget støv fra en mur der var blevet revet ned, og derfor mødte de lokale brandmænd selvfølgelig op på adressen. Mens brandalarmen blev efterset viste brandmand, Gert Petersen, brandbilen frem for børnene.

Når der lyder en alarm på skolen, er børnene, igennem øvelser, instrueret i hvad de skal gøre.

“Da alarmen gik i gang, var der ingen tøven blandt børnene, der hurtigt forlod bygningen og samledes ved tandlægebygningen” fortæller Hanne W, der kvitterede med en is til børnene – og brandfolkene !

Foto og tekst: Skagensavis.dk

 

Brand i kassevogn

1. juli 2014 – kl. 17:14

thumbnail[10]

 

Lidt efter kl. 16.00 lød meldingen på ” brand i bil i det fri på Cronborgvej “. Det viste sig at være en udlejnings kassevogn der brændte.

Bilen var kommet kørende af Cronborgvej, da motoren satte ud. Føreren drejede ind på parkeringspladsen ved vuggestuen/børnehaven, og kort efter udviklede der sig røg fra motoren.

En forældre, der var ved at afhente sit barn, tømte en pulverslukker i bilen, men det hjalp ikke meget. Kort efter, mens brandvæsenet var på vej, gik der ild i motorrummet.

Brandvæsenet fik efter ankomsten hurtigt bugt med ilden, men umiddelbart ser det ikke ud til at bilen kommer ud på vejene igen.

Ingen kom til skade ved branden.

Jeg kender ejeren

Mvh.  Kurt

 

Mindre brand på Buttervej

17. juni 2014 – kl. 16:41

thumbnailUQOMM2VI

Kort før klokken 16.00 blev brandvæsenet alarmeret om “en mindre naturbrand” på Buttervej. Forbipasserende havde observeret at der var ild i buskadset lige ved jernbaneoverskæringen ved Buttervej/Savvej.

Mens brandvæsenet blev alarmeret kom Søren Meier ( bowlinghallen ) og malermester Jørn Johansen til stedet og fik, med en pulverslukker, slukket ilden inden den nåede at brede sig for meget.

Da brandvæsenet kort efter nåede frem, stod den på efterslukning.

Hvad der er årsag til branden kan der kun gættes på, men et kvalificeret bud kunne være et smidt cigaretskod.

Foto og tekst: Skagensavis.dk

 

Gasledning revet over

5. maj 2014 – kl. 14:19

brand_gasledning_faenoevej_600x250[1]

Kl. 11.15 blev brandvæsenet alarmeret om brud på en gasledning på Fænøvej. Bruddet på gasledningen var sket i forbindelsen med at man var i gang med at fjerne nogle store trærødder, på grunden hvor det gamle konfirmand hus ligger.

Brandfolkene gik ved ankomsten i gang med at sikre området, og de nærmeste beboere, i vindretningen, blev varskoet om at lukke døre og vinduer.

En assistent fra HMN Naturgas ankom til stedet og fik lukket for gassen. (læs under billederne)

Skaden vil blive udbedret i løbet af dagen.

Foto og tekst: Skagensavis.dk

 

På jagt efter en ildebrand!

29. april 2014 – kl. 12:40

brandbiler_hulsigstien_600x250[1]

Det var næsten mere orinteringsløb end brandslukning i går sidst på eftermiddagen, da de lokale brandmænd blev kaldt ud til en naturbrand på en adresse på Gl. Landevej.

Da brandvæsenet ankom til adressen stod det hurtigt klart at det i hvert fald ikke var der det brændte. En ny melding sendte de to slukningskøretøjer ud på Hulsigstien, og her blev de mødt af en cyklist der kunne dirigerer dem hen til branden ved nogle shelters der ligger i forbindelse med cykelstien.

Tyske cykelturister havde slukket branden, da brandvæsenet nåede frem, så efter en gang efterslukning kunne brandmændene vende snuden hjemad.

Hvem eller hvad der har været skyld i branden vides på nuværende tidspunkt ikke

Foto og tekst: Skagensavis.dk

 

Brand på Hulsig hede

24. april 2014 – kl. 8:50

brand_hulsig_hede_600x250[1] thumbnailQ1H5VBO4

Ved 17.30 tiden udbrød der, i går, brand øst for FDF’s lejrskole “Pejsen” på Tranevej i Hulsig. Flammer fik heldigvis ikke fat i Pejsen, men der i mod blev 12-18 hektar klit og hede brændt af. Brandvæsenet fra Skagen, Frederikshavn og Aalbæk var i aktion med flere køretøjer og ca 30 brandmænd.

To drenges leg med ild var skyld i branden. De forsøgte at sætte ild til nogle pinde, og gløderne herfra antændte græsset. Drengene forsøgte selv at slukke ilden, men den bredte sig for hurtigt og brandvæsenet belv tilkaldt.

Efter et par timer var branden under kontrol, og et stort efterslukningsarbejde gik i gang. Der har natten igennem været vagter på stedet for at holde øje med at ilden ikke blussede op igen.

Fotos: Skanille

 

 

Fyrværkeri skyld i naturbrand

14. april 2014 – kl. 21:40

brand_havbakken_600x250[1] thumbnailMUUD794Z

Kort før kl. 20.00 blev brandvæsenet kaldt ud til en mindre naturbrand på Havbakken i Gl. Skagen. Der havde været ild i ca 10 m2 marehalm, men to sommerhusejere havde slukket branden da brandvæsenet nåede frem. Så den stod kun på efterslukning inden de lokale brandfolk igen kunne forlade stedet.

De to sommerhusejere havde begge hørt at der blev skudt fyrværkeri af kort inden de opdagede ilden i klitterne, og de var ikke i tvivl om at fyrværkeriet havde antændt marehalmen.

Foto og tekst: Skagensavis.dk

 

Brand i stort maleri

1. april 2014 – kl. 14:24

brand_sct_lauvej_600x250[1]

Klokken 13.28 blev det lokale brandvæsen kaldt ud til “brand i etageejendom” på Sct. Laurentiivej. Det viste sig at en håndværker havde haft gang i en skærebrænder, og gnister herfra havde antændt et stort maleri. Da brandvæsenet nåede frem havde håndværkeren selv slukket ilden med en pulverslukker.

Der skete således ingen personskade, og lejligheden slap med lidt røg skader.

Foto og tekst: Skagensavis.dk

 

Fuld udrykning til vuggestue og børnehave

21. marts 2014 – kl. 13:51

thumbnailMJPJY8NT

Overskriften lyder en hel del mere spændende end det var, da brandvæsenet fredag formiddag fik en såkaldt ABA* melding til Cronborgvej 20, hvor vuggestuen ” Regnbuen” og børnehaven ” Pilekrattet ” har til huse.

Nu var det heldigvis ikke det store drama der mødte brandfolkene, men en alarm der var blevet aktiveret i forbindelse med udbedring af en vandskade.

Mens alarmen blev deaktiveret, brugte brandmændene tiden på at vise den store brandbil frem til mange af institutionens børn.

* Et automatisk brandalarmanlæg er et anlæg, der registrerer en brand i begyndelsesfasen og herefter afgiver alarm til redningsberedskabet.

Foto og tekst: Skagensavis.dk

 

Håndværker aktiverede alarm

17. marts 2014 – kl. 10:06

brand_kirkevej_25[1]

En håndværker var ved at bore et hul, og støvet herfra var nok til at aktivere en alarm på bofællesskabet Kirkevej.

Da alarmen går direkte til brandvæsenet rykkede de lokale brandfolk ud og de kunne ved selvsyn konstaterer at det var en falsk alarm.

Alarmen gik kl. 09.37.

Foto og tekst: Skagensavis.dk

 

Madlavning skyld i brand

17. februar 2014 – kl. 17:17

thumbnailOIH1Z7UU

Klokken 16.39 blev de lokale brandmænd kaldt ud til en brand i “Gårdhusene”. Under madlavning var der gået ild i en gryde, og flammerne havde smeltet emhætten.

Beboerne havde slukket ilden da brandfolkene kom frem, og efter udtrækket til emhætten var kontrolleret kunne brandbilerne igen forlade Skarpæsvej.

Foto og tekst: Skagensavis.dk